9 pasi pentru a spori securitatea site ului WordPress

9 pași pentru a spori securitatea site-ului WordPress

Securizarea site-ului dvs. este vitală pentru a vă proteja pe dvs., datele organizației și clienții dvs. de amenințarea crimei cibernetice, precum și pentru a evita lista neagră a Google. 

Din fericire pentru utilizatorii WordPress, există multe funcții și plugin-uri care vă pot ajuta să vă securizați site-ul rapid și ușor. Iată o listă de verificare în 9 pași pentru a vă asigura că site-ul dvs. WordPress este sigur pentru a evita orice șansă de a fi inclus pe lista neagră sau piratat.

De ce este atât de crucială securitatea site-ului WordPress?

Infractorii cibernetici caută mereu vulnerabilități pe care le pot exploata, iar un site web nesecurizat le poate face viața foarte ușoară. Dacă site-ul web al companiei dvs. este victima unui atac cibernetic, acest lucru vă poate afecta serios reputația, poate duce la pierderea încrederii clienților dvs. și poate reduce fluxurile de venituri.

Iată doar câteva lucruri care se pot întâmpla ca urmare a unui site web nesecurizat:

  • Un atac cibernetic poate duce site-ul dvs. web offline sau îl poate face inaccesibil pentru o lungă perioadă de timp, afectând satisfacția clienților dvs. și ducând la conversii și vânzări ratate.
  • Un hacker poate avea acces la date sensibile și personale ale clienților, inclusiv parole și detalii bancare. Folosind aceste informații, infractorii pot săvârși activități frauduloase , provocând suferință clienților tăi și dăunându-ți în mod permanent credibilitatea.
  • Contul dvs. de găzduire ar putea fi folosit pentru a trimite e-mailuri de phishing. Acest lucru poate duce la marcarea domeniului dvs. ca spam, dăunând mărcii dvs. și oricăror eforturi de marketing viitoare.
  • Google pune zilnic pe lista neagră mii de site-uri web. Dacă se întâmplă acest lucru, clasările anterioare și traficul de căutare ar putea dura luni de zile pentru a se recupera.

9 pași pentru a verifica securitatea site-ului dvs. WordPress

Un atac cibernetic asupra site-ului dvs. web poate duce la consecințe grave, inclusiv pierderea încrederii clienților în afacerea dvs., pierderi financiare sau chiar luarea de măsuri legale. Și având în vedere o creștere a criminalității cibernetice în ultimii doi ani, acum este momentul să acționăm. Ar trebui să implementați cât mai multe măsuri de securitate pentru a vă proteja afacerea, angajații și clienții.

Iată nouă pași pe care îi puteți face pentru a crește securitatea WordPress, de la instalarea certificatelor SSL până la actualizarea regulată a software-ului.

1. Alegeți parole puternice

Marea majoritate a atacurilor cibernetice sunt rezultatul unor parole sparte, care oferă hackerilor acces la backend-ul unui site web sau la un tablou de bord WordPress.

Aceste atacuri apar adesea deoarece o parolă este prea slabă. Ar trebui să verificați toate parolele dvs. , atât pentru uz comercial, cât și pentru uz personal, pentru a vă asigura că sunt suficient de puternice. Ele nu ar trebui să conțină cuvinte comune, ci ar trebui să utilizeze cifre și caractere speciale. Pentru a economisi timp, browserele precum Google Chrome pot genera parole puternice pentru dvs.

Asigurați-vă întotdeauna că parolele dvs. sunt stocate într-un loc sigur și sunt protejate prin parolă. În plus, este important să se creeze proceduri de parole pentru a se asigura că angajații își joacă rolul în protejarea datelor sensibile.

2. Protejați-vă împotriva atacurilor cu forță brută

Atacurile cu forță brută implică un hacker care ghicește/scăpa acreditările de conectare pentru a obține acces la zone ale site-ului sau rețelei dvs. Acest lucru se realizează folosind un software sofisticat care poate genera milioane de combinații de conectare pentru a forța accesul.

Dacă un atac cu forță brută are succes, poate duce la o încălcare a datelor, la distribuirea de programe malware în rețeaua și dispozitivele vizitatorilor site-ului dvs. și poate face site-ul dvs. inaccesibil pentru o perioadă.

Pe lângă utilizarea parolelor puternice, puteți folosi și pluginul WordPress Brute Force Protection pentru a limita încercările de conectare de pe dispozitive necunoscute.

3. Instalați un certificat SSL

Certificatele SSL criptează datele site-ului dvs., oferind securitate și confidențialitate vizitatorilor dvs. Nu numai că SSL-urile oferă vizitatorilor tăi liniște sufletească, dar stimulează SEO pe site. Motoarele de căutare precum Google acordă o mare importanță tehnologiei standard de securitate atunci când clasifică site-urile web.

4. Scanați în mod regulat pentru malware

Hackerii care instalează programe malware pe site-ul tău web pot cauza daune semnificative afacerii tale. În unele cazuri, această daune poate fi ireparabilă. Programele malware pot acorda infractorilor cibernetici acces la date sensibile și pot infecta vizitatorii site-ului web, creând un efect de domino la scară largă.

Wordfence Security este un plugin de luat în considerare pentru a vă ajuta să vă protejați site-ul împotriva atacurilor malware.

5. Nu ignora actualizările

Eșecul actualizării versiunii WordPress, a pluginurilor instalate și a oricăror teme poate reprezenta o oportunitate pentru hackeri. Actualizările oferă noi funcții și actualizări de securitate WordPress, în timp ce versiunile anterioare devin rapid neacceptate, creând o vulnerabilitate care poate fi exploatată.

6. Protejați-vă baza de date a site-ului dvs

Baza de date a site-ului dvs. este o mină de aur pentru infractorii cibernetici și este posibil ca, la un moment dat, să se depună eforturi pentru a încerca să spargă acest cufăr de comori de informații valoroase. O metodă pe care hackerii o pot folosi pentru a încerca să obțină acces este utilizarea unui atac de injecție SQL care implică manipularea unei baze de date prin cod SQL rău intenționat.

Software-ul învechit vă poate lăsa site-ul deschis la un atac de injecție SQL, așa că actualizările regulate sunt foarte importante, așa cum sa discutat în pasul anterior. De asemenea, este recomandat să instalați un plugin de firewall de renume pentru protecție suplimentară.

Pentru un nivel suplimentar de securitate, investiți într -un serviciu VPN de înaltă calitate , care poate oferi securitate și criptare avansată a datelor, limitând șansele de încălcare a datelor și de acces neautorizat la site-ul sau rețeaua dvs.

7. Creați copii de rezervă locale și de la distanță

O politică robustă de backup vă poate salva afacerea dacă a fost afectată de un atac cibernetic. Acesta este motivul pentru care backup-urile zilnice ar trebui să fie stocate atât local, cât și de la distanță, pentru a vă dubla șansele de a vă păstra accesul la datele.

Pentru capabilități de backup la distanță rapide și ușoare, poate doriți să luați în considerare un server dedicat off-site sau o soluție cloud.

8. Obțineți monitorizare în timp real

Soluțiile de monitorizare în timp real verifică în permanență site-ul dvs. pentru probleme precum timpul de nefuncționare, încercările de a vă sparge site-ul și creșterile de trafic. Acest lucru le oferă proprietarilor de site-uri web o perspectivă constantă asupra stării site-urilor lor, permițându-le să rezolve orice problemă pe măsură ce se întâmplă.

9. Blocați adresele IP

O modalitate eficientă de a reduce șansele unui atac cibernetic este blocarea adreselor IP din anumite locații geografice. Pluginurile precum IP Location Block au o serie de caracteristici, cum ar fi prevenirea exploatării zero-day care urmărește tiparele de vulnerabilitate, reducând suprafața de atac a unui site web WordPress.

Simplificați securitatea site-ului dvs. WordPress

Nu poate fi exagerat cât de vitală este securitatea site-ului web și, în cazuri extreme, o încălcare poate cauza daune pe termen lung afacerii dvs. sau poate chiar o poate distruge. Pe lângă impactul asupra organizației dvs., un atac cibernetic poate însemna și consecințe grave pentru clienții dvs.

Vestea bună este că protejarea site-ului dvs. web nu este deosebit de dificilă datorită unei game de plugin-uri inteligente WordPress, proceduri sensibile și securitate adăugată din partea tehnologiei, cum ar fi certificatele SSL și VPN-urile.

A fost utilă pagina ?

Click pentru a vota

Media / 5. Voturi: