- Am renuntat la carne de Post, care este de 40 de zile, si mi-a fost greu dupa ce am avut-o in alimentatie timp de 45 de ani.
- Am învățat cum reacționează corpul meu la diferite alimente și ce vreau să mănânc de acum înainte.
- Mi-a plăcut, chiar dacă nu este o schimbare a stilului de viață la care probabil să mă țin tot timpul.
În primii 45 de ani din viața mea, din moment ce puteam să mă descurc cu alimente solide, am mâncat carne. A fost întotdeauna un element de bază în dieta familiei mele.
Puiul era ceva consumat zilnic, sandvișurile cu șuncă erau adesea prânzuri de școală, iar tacos-urile aveau întotdeauna carne de vită în ele. Asta era ceea ce știam și nici măcar nu mi-am întreținut ideea de a fi vegetarian.
Am fost crescut ortodox și, deși nu sunt de acord cu multe învățături din cadrul bisericii, merg la liturghie în fiecare duminică cu familia mea. Relația mea cu biserica este complicată, dar iau Postul în serios. Renunț mereu la ceva și am grijă să postesc în zilele desemnate.
Mă jucasem cu ideea de a face ceva foarte greu de câțiva ani, așa că am decis să renunț la carne (dar nu la pește) pentru toate cele 40 de zile de post.
Cumpărăturile pentru o dietă fără carne sunt scumpe
Discursul despre devenirea vegană sau vegetariană uneori nu îmbrățișează pe deplin faptul că aceste alegeri nu sunt propice pentru viața multor oameni – în special pentru cei care trăiesc în deșerturi alimentare , unde chiar și fructele și legumele de bază nu sunt ușor accesibile.
Chiar dacă locuiți în zone în care produsele fără carne sunt ușor disponibile, acestea pot fi mai scumpe.
La prima mea călătorie la magazin alimentar ca pescetarian, am avut nevoie de o revizie completă a alimentelor.
Lucrez de acasă și aproape fiecare masă pe care o mănâncă familia mea este pe bază de carne, așa că a trebuit să-mi iau lucruri pe care le pot face pentru prânz și cină.
Am cumpărat destule produse alimentare pentru mai multe mese de-a lungul a cel puțin două săptămâni și am cheltuit un total de 500 de lei în prima călătorie de cumpărături – ceea ce doare să mă gândesc, dar nimic nu s-a irosit.
Asta nu este ceva ce mulți oameni își pot permite și nici nu este durabil pentru mine.
Mi-a afectat corpul într-un mod foarte pozitiv
M-am gândit că mă voi simți foarte slab sau foame să încep, dar nu a fost deloc așa.
Am fost de fapt surprins că nu am simțit nimic schimbat. Nu aveam slăbiri de energie sau ceva asemănător în corpul meu. De fapt, m-am simțit puțin mai bine.
Nu mâncam nesănătos înainte, așa că nu m-aș considera niciodată leneș, dar după o săptămână cu o dietă fără carne, mă simțeam foarte bine.
Cu siguranță a făcut minuni pentru pielea mea. Am o rutină destul de detaliată de îngrijire a pielii și nu am lactate în mare parte de un an și jumătate, așa că pielea mea s-a comportat foarte frumos.
Desigur, poate fi încă neuniform și ocazional izbucnesc. Dar fără carne, a fost constant bun.
Poate că este doar mintea mea la serviciu, dar oricum, corpul meu a făcut lucruri grozave în aceste 40 de zile.
M-a făcut mai conștiincios câtă carne am mâncat
De-a lungul celor 40 de zile, mi-am dat seama cât de mult depind de carne.
Pe lângă faptul că trebuia să-mi gătesc o mulțime de mese – cu excepția zilei de vineri, când nici restul familiei nu putea mânca carne (o altă regulă pentru Postul Mare) – a trebuit să-mi schimb și obiceiurile de a mânca în afara orașului.
Mănânc foarte mult la restaurantele tip fast-food, iar acum toată comanda mea a fost dată peste cap.
Împreună cu asta, nu puteam să mănânc să mă răsfăț cu iubitele mele nuggets de pui la McDonald’s după o noapte în oraș sau să comand carne la pizza și a trebuit să înfrunt realitatea că atât de multe dintre plăcerile mele vinovate se învârt în jurul cărnii.
Dieta temporară m-a făcut să mă îndrăgostesc de produsele fără carne
Carnea „falsă” m-a speriat înainte, dar după ce mi-am încercat mâna la prăjitul de tofu teriyaki, sunt pentru alternativa fără carne.
Nu eram cu adevărat bucătar înainte de asta, dar s-a transformat rapid în priceperea mea culinară specială.
Nu numai că mă simțeam bine pe dinăuntru, dar mâncarea nu mai avea gust de sacrificiu. Avea doar gust de hrană bună și sănătoasă.
Această provocare a fost mult mai grea decât credeam că va fi, dar a schimbat modul în care voi mânca de acum înainte
În ciuda faptului că mă simțeam bine și îmi place acest nou stil de viață, m-am chinuit foarte mult.
Am fost tentat de alura unei shaorme în ziua de Buna Vestire și aproape că am cedat. Am fost la o convenție de benzi desenate la sfârșitul lunii martie și, când m-am dus să caut mâncare, nu existau opțiuni vegetariene. La prânz, a trebuit să mănânc două gogosi de post, ceea ce a fost distractiv, dar nesatisfăcător.
De asemenea, mi-a fost dor să mănânc carne. Când eram la aproximativ o săptămână afară de Duminica Paștelui, de Florii, și de celebra friptura de Paște a mamei, aproape că am plâns în magazin de nevoie.
Da, a fost greu. Dar acesta este scopul postului și renunțarea la lucruri. Și pe deasupra, m-am gândit la carnea pe care o consumam și la ceea ce voiam să iau din acest experiment de 40 de zile.
Am savurat friptura mea în Duminica Paștelui și resturile de după aceea. Dar mi-am dat seama că a intrat direct în obiceiul meu obișnuit de a carne mă făcea să mă simt oribil – pielea mea a devenit atât de supărată pe mine și am început să mă simt puțin mai leneș.
Nu sunt gata să renunț la carne din nou, dar produsele fără carne vor face parte din viața mea acum. Nu mi-e frică de tofu și, de asemenea, voi comanda mai des mâncăruri vegetariene când ies.
Este un compromis frumos deocamdată și mă bucură că cunoștințele mele despre mâncare au crescut. Am învățat că pot încerca lucruri noi și ele pot avea un impact pozitiv asupra vieții mele.
Adauga review