Un cardiolog a spus ca uleiul de cocos din alimentele pe baza de plante poate creste nivelul de colesterol chiar daca crezi ca mananci sanatos

Un cardiolog a spus că uleiul de cocos din alimentele pe bază de plante poate crește nivelul de colesterol, chiar dacă crezi că mănânci sănătos

Nu totul din culoarul alimentar sănătos este bun pentru inima ta – multe alimente procesate vegane conțin mult ulei de nucă de cocos și pot crește nivelul de colesterol, potrivit unui cardiolog.

  • Consumul mai multor alimente pe bază de plante poate duce la o dietă mai sănătoasă, dar prea multe alimente procesate se pot întoarce împotriva lui.
  • Un cardiolog a spus că alimentele procesate pe bază de plante conțin adesea ulei de cocos care poate crește nivelul de colesterol.
  • Uleiul de cocos are un conținut mai mare de grăsimi saturate decât untul, ceea ce îl poate face o alegere mai puțin sănătoasă pentru inima ta.

Alimentele aparent sănătoase pe bază de plante vă pot crește de fapt nivelul colesterolului, datorită unei surse surprinzătoare de grăsimi saturate, potrivit unui cardiolog.

Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, a spus că a observat un model la pacienții ei care au ingerat mai mult ulei de cocos, un ingredient comun în alimentele procesate vegane.

„Am învățat să întreb pacienții despre asta pentru că vedeam mai mulți pacienți al căror colesterol LDL crește, deoarece au introdus alimente care conțin ulei de cocos”, a spus ea pentru Insider.

Reynolds a spus că uleiul de cocos se numără printre alimentele pe care nu le consumă aproape niciodată ca cardiolog,  deoarece este bogat în un tip de grăsimi numite  grăsimi saturate , care vă poate crește nivelul de colesterol LDL. Denumit uneori colesterol „rău” , prea mult colesterol LDL este asociat cu un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Verificarea etichetelor te poate ajuta să fii conștient de cât de mult ulei de cocos ai putea consuma. Ar trebui să echilibrați aportul de grăsimi saturate, menținându-l la mai puțin de 6% din caloriile totale, conform recomandărilor Asociației Americane de Inimă .

Uleiul de cocos poate apărea în locuri neașteptate, cum ar fi produse de patiserie vegane, înlocuitori de lactate și mese congelate

Uleiul de nucă de cocos este adesea folosit ca înlocuitor de unt în coacerea și gătitul vegan și este popular pentru că oferă o sursă de grăsime solidă la temperatura camerei pentru a oferi alimentelor textura potrivită.

Apare într-o gamă largă de produse vegane, de la prăjituri și produse de patiserie, până la versiuni fără lactate de brânză, înghețată sau cremă de cafea și chiar și în mese pre-preparate, cum ar fi boluri de burrito congelate sau truse de prăjire.

Dar este o concepție greșită că uleiul de cocos este o alternativă mai sănătoasă  la unt sau uleiuri de semințe precum canola,  deoarece conține mai multe grăsimi saturate decât untul. De asemenea, este bogat în calorii, ceea ce poate fi un dezavantaj dacă încercați să vă urmăriți greutatea – o lingură adaugă aproximativ 120 de calorii.

Unul dintre motivele pentru care uleiul de cocos este uneori considerat sănătos este faptul că este bogat în un tip de acizi grași numiti trigliceride cu lanț mediu , despre care unele dovezi sugerează că poate fi absorbit mai repede decât alte surse de grăsime, potențial stimulând pierderea în greutate, energia și sănătatea creierului, deși este nevoie de mai multe cercetări.

În general, ar trebui să fie utilizat cu moderație în dieta dvs. sau chiar deloc, conform Clinicii Cleveland. Cercetările sugerează că uleiul de măsline este o alegere mai sănătoasă , cu unele dovezi că poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.

Multe dintre alimentele vegane care conțin ulei de cocos sunt, de asemenea,  ultra-procesate, ceea ce înseamnă că conțin aditivi precum sare, zahăr și grăsimi și au adesea mai puțini nutrienți și fibre. Cercetările sugerează că consumul prea mult de alimente procesate  poate crește riscul de boli precum bolile de inimă și cancerul.

Deși niciun aliment nu poate face sau distruge sănătatea dumneavoastră, dieteticienii recomandă limitarea alimentelor procesate, chiar dacă sunt pe bază de plante .

„Există mult mai multe opțiuni grozave în acest moment, dar poți fi vegan cu o dietă de suc și chipsuri de cartofi”, a declarat anterior nutriționistul dietista Wendy Bazilian pentru Insider. „Este vegan și ar putea avea chiar și o etichetă frumoasă pe care o scrie, dar veți fi expuși riscului de unele deficite nutriționale prin asta.”

Wendy Bazilian și alți dieteticieni recomandă să urmezi o dietă pe bază de plante, bogată în alimente integrale, cum ar fi fructe, legume, cereale, fasole, nuci și semințe. 

Dovezile sugerează că beneficiile unei diete sănătoase pe bază de plante includ adăugarea de ani în viața ta, reducerea riscului de boli cronice și îmbunătățirea dispoziției și a energiei.

A fost utilă pagina ?

Click pentru a vota

Media / 5. Voturi: